18. tammikuuta 2016

Rentouttava miniloma Vanajanlinnassa

Suuntasimme lauantaina J:n kanssa minilomalle tunnin ajomatkan päähän Helsingistä. Määränpäämme oli Hämeenlinnassa sijaitseva hotelli Vanajanlinna. Emme olleet kumpikaan paikassa ennen käyneet, joten jännityksella odotimme mitä tuleman piti. Pihatietä ajaessamme meitä odotti upea kartanonäkymä. Pakkasen paukkuessa lähes -20 astetta oli taivaskin maalautunut kauniin väriseksi. Tähän mennessä näyttää hyvältä :)Sisäänastuessamme tuntui kuin olisimme tulleet keskiajalle. Iloinen vastaanottovirkailija Tuija otti meidät vastaan ja kävimme ensin viemässä tavarat huoneeseemme. Vieraat pääsevät halutessaan opastetulle kierrokselle Linnassa. Näimpä mekin sitten Tuijan johdatuksella lähdimme kiertämään 3000 m2 kokoista Linnaa. Saimmekin kokea melkoista historian havinaa kuunnellessamme tarinoita aina linnan rakentamisesta, sen asukkaista ja tapahtumista tälle vuosisadalle. J on erittäin kiinnostunut historiasta, joten hänhän oli todella innostunut kaikesta kuulemastaan. Pääsimme näkemään mm. salakapakan ja Mannerheimin huoneen. Linnan kauniit yksityiskohdat ja mm. alkuperäiset taulut, lattiat ja valaisimet viestivät menneestä ajasta.
Upea Linna pitää sisällään puitteet monenlaisiin yöpymisiin ja tapahtumiin.
Linnasta löytyy myös day spa, kuntosali ja sekä kesäisin golffareita hemmotellaan upeilla viheriöillä. 
Erityisesti kesäisin Linnan upea puutarha on haluttu paikka häiden järjestämiseen. Selailimmekin hääkirjaa, johon oli koottu kauniita hääkuvia ja hieman jäimme pohtimaan olisiko tämä kenties yksi vaihtoehto meidän tuleville hääjuhlillemme <3

Tämän valaisimen, kun saisi kotiin <3


Poksautimme huoneessamme skumppapullon merkkipäivämme kunniaksi ja oli niin ihanaa vain olla ja rentoutua <3 Lähiaikoina on hieman työstressiä,  joten tämä hemmotteluhetki tuli juuri sopivaan aikaan.
Illallistimme Linnan ala carte ravintolassa, jossa kokkina toimii Chef de cuisine, Top Chef – ohjelmastakin tuttu Mika Jokela. Alkupalaksi keittiön puolesta tarjottiin grillattua ankan maksaa, joka todella vei ennakkoluuloni maksan suhteen. Pääruoaksi valitsimme härän ulkofilettä ja nieriää ja täytyy sanoa, että ne veivät kielen mennessään. Aina on saatava myös hieman makeaa, joten otammekin useasti jälkkärin J:n kanssa puoliksi. Näin myös tällä kertaa ja päädyimme samettisen pehmeään suklaaganocheen. Ruoka oli kaiken kaikkiaan onnistunut ja moni muuten käykin ravintolassa syömässä vaikkei linnassa yöpyisikään. 
Myöhemmin illalla päätimme vielä lähteä saunomaan ja tarkoitus oli pyörähtää myös lumihangessa, mutta pakkasen paukkuessa se jäi ajatusasteelle :DSunnuntaiaamuna herätessämme huoneemme ikkunasta avautui talvinen ihmemaa. Nouseva aurinko kimmelsi hangilla ja pakkanenkin oli hieman lauhtunut. Suuntasimme aamupalalle, josta J odotti eniten nakkeja ja munakasta :D Noh, kyllähän siellä oli paljon paljon muutakin ja saimmekin masut täpötäyteen.
Junior sviittimme sijaitsi linnan kolmannessa kerroksessa. Huoneessa oli kaksi erillistä huonetta sekä kylpyhuone. Majesteettinen sänky,  levollinen tunnelma ja upeat näkymät järven suuntaan sai todella unohtamaan kiireen. J sanoikin kotiin lähteissämme reissun tuntuneen paljon pidemmältä ja hyvä niin, silloinhan reissu on ollut onnistunut :)

*postaus totetutettu yhteistyössä Vanajanlinnan kanssa


Kiitos vielä hotelli Vanajanlinnalle ihanasta minilomasta! 


Terkuin,

 - Marjut -

Ei kommentteja: