1. huhtikuuta 2017

MINEAN HUONEEN PINTAREMONTTI ON VALMISTUNUT


Vinkkasin teille aiemmin Minean huoneen tulevasta pintarempasta ja nyt on aika paljastaa lopputulos! Kaikki lähti siitä, kun kävin Helsingin Ullanlinnassa Kapteeninkadulla sijaitsevassa Måla & More* sisustusvärien erikoisliikkeessä. Liikkeen omistaja Christel esitteli minulle Annie Sloanin Chalk Paint -maaleja. Tarkoituksenani oli siis maalata Minskun huoneen yksi seinä. Olen elämässäni yhden ainoan kerran maalannut (vanhan asuntomme makuuhuoneen seinän) ja silloin jälki oli yllättävän hyvä. Näinpä rohkenin tarttua tilaisuuteen ja kokeilla minulla täysin uutta maalia. Annie Sloan Chalk Paint™   -maalin ominaisuus on se, että sillä voi maalata ja sisustaa kauniisti, helposti ja monipuolisesti. Tämän maalin sävyt ovat kauniin pehmeät, täysmatta maalipinta on samettisen kalkkimainen, täysin hengittävä ja se vanhenee kauniisti. Maali on ekologinen ja se soveltuu kaikenlaiseen maalaamiseen, jonka vuoksi sen valinta lastenhuoneeseen on täydellinen.

Pienen pähkäilyn jälkeen päädyimme suloisen vaaleanpunaiseen Antoinette sävyyn. Sävyjä on yhteensä 38 ja niitä voi myös vapaasti sekoittaa keskenään. Väri pitää paljon pigmenttiä sisällään, joten maalipurkkiin voi hieman lisätä vettä ennen maalaamista. Ennen avaamista purkkia pitää ravistaa todella hyvin, jotta maali sekoittuu tasaisesti. Tarkoituksenamme oli saada hennon vaaleanpunainen seinä aikaan, joten en laittanut vettä kuin puoli ruokalusikallista (kuulemma jo yksi ruokalusikallinen on paljon). Maalaus ei vaatinut mitään esivalmisteluita, ellei siinä olisi ollut rasvatahroja. Maalaamisessa kannattaa käyttää kalkkimaaliin tarkoitteja pensseleitä, joita Måla & Moressa löytyy myös monia erilaisia. Maali kuivuu todella nopeasti (noin tunnissa), joten maalasin seinän pienissä osissa. Lopputulokseksi oli tarkoitus saada aikaan epätasainen pinta. Tämä onnistui niin, että ensin sivelin pensselillä kohdan vähän kuin peittäisin seinää enkä varsinaisesti maalaisi. Sen jälkeen otin käteeni vanhan pussilakanan rievun ja tein sillä pyöriviä liikkeitä maalin päällä. Näin saatiin aikaan hieman rosoinen pinta, josta valkoinen maali kuultaa kauniisti läpi. Vesiohenteinen maali lähti käsistä ja pensselistä todella näppärästi pois. Ihana, kun ei tarvinnut murehtia jääkö kädet sen näköiseksi, että on maalattu ;)
Väristä tulikin odotettua tummempi, mutta ihastuimme siihen ehkä jopa enemmän juuri sen takia <3 
Pastellinen tehosteseinä antaa huoneeseen suloista tyttömäisyyttä ja tavarat tulevat siitä paremmin esille. Maalattiin tosiaan vain yksi kerros ja näin hyvin peitti. Maali tuntuu samettiselta ja kestää aikaa. Maalia jäikin vielä puoli purkillista, joten katsotaan mitä sillä voisi vielä kehitellä.

Todella hyvä ja onnistunut remppa, vaikka itse sanonkin! 
Mitäs pidätte? 
Annie Sloan Chalk Paint™  - maali tiivistettynä; 

~ kuivuu tunnissa
~ täysmatta ja hengittävä pinta
~ ei vaadi esitöitä
~ vesiohenteinen
~ kertasively yleensä riittää
~ hajuton, liuotteeton, lyijytön - käy siis myös lasten huonekaluihin
~riittoisa, litralla maalaa keskimäärin 13m2
~ sopii kaikkiin materiaaleihin, sisälle ja ulos
~ vanhenee kauniisti, kestää aikaa, ohenee puuterimaisesti, ei lohkea
~ helppo tehdä monenlaisia efektejä
~ sävyjä voi sekoittaa keskenään 


Annie Sloanilta löytyy myös pintakäsittely vaha, joka antaa käytettävyyttä ja efektejä.
Måla & More liikkeessä järjestetään erilaisia kursseja joilla voi oppia mm. tekniikoita, joita voit hyödyntää sisustamisessa. Kauniisti maalatut saviruukut koristivat liikkeen ikkunaa.
 Kursseihin pääset tutustumaan tästä. Itseäni voisi kiehtoa juurikin tuo kurssi sävyjen sekoituksesta. Heiltä löytyy myös verkkokauppa ja toimitus on kotiovelle. Töölöstä Museokadulta löytyy heidän toinen ihastuttava liike.

Onko kalkkimaalit teille tuttuja? 

Pian pääsette näkemään lähemmin huoneen uusia sisustusjuttuja ;)

*yhteistyössä

- Marjut -


1 kommentti:

Jenni / big mamas blogit kirjoitti...

Vitsit miten maalit on kehittyneet munkin kouluajoilta, eikä niistä ole montaa vuotta. Silti tämä oli ihan uusi tuttavuus. Mä en ole niin hurja, että lähtisin seinää vaaleanpunaiseksi maalaamaan, mutta joku betoniseinäjäljitelmä voisi olla kiva.