8. maaliskuuta 2015

Porvoo

Mainitsinkin teille jo viimeksi tulevasta Porvoon reissustamme. Starttasimme jo aamusta kohti tätä kaunista kaupunkia yhdessä J:n ja hänen vanhempiensa kanssa. Matka taittuu reilussa puolessa tunnissa, joten ei paha matka käydä vain muutaman tunnin reissulla. Itse asiassa meinasimme J:n kanssa vuosi sitten sinne muuttaakin :) Kävimme katsomassa aivan ihanaa paritaloa lähellä Haikkoon kartanoa. Mutta silloin koimme J:n työmatkan julkisilla melko hankalaksi Helsinkiin asti. Pakko myöntää että ehkä hieman tämä on jäänyt kaivelemaan mutta ratkaisu oli varmasti oikea silloin. Eihän sitä koskaan tiedä vaikka löydämme itsemme vielä jokin päivä siltä suunnalta :)

Kävimme ensin kiertelemässä vanhaa kaupunkia. Aika hiljaista oli verrattuna kesäiseen väkimäärään. Porvoo on kyllä todella kaunis kesällä, suosittelen ehdottomasti tutustumaan jos mahdollista.
Vanha kaupunki on todella viehättävä vanhoineen taloineen ja entisajan tunnelman voi melkein aistia. Muutamissa liikkeissä pyörähdimme, mutta jotenkin ei ollut niin hyvä tarjonta kuin viimeksi käydessäni niissä. Mainitsemisen arvoinen on kuitenkin Vanille Home Jokikadulla. Ihastuttava liike pullollaan kauniita tavaroita ja niin iloinen myyjäkin heti tervehtimässä. Tämä on ainut liike joka Porvoossa myy Riviera Maisonia. Liikkeessä oli uusia RM ihanuuksia mutta suurin osa oli kyllä jo mennyt. Ja tietenkin ne mitä etsin, oli juuri mennyt. Tällä kertaa mukaan lähti vain Lexingtonin patalappu. Kotoa löytyikin jo patakinnas ennestään.

Ruokapaikaksemme valikoitui minulle ja J:lle ennestään tuttu Rafael's Steakhouse. Tyylikäs ravintola jossa olemme muutaman kerran aiemmin käyneet ja kovasti tykätty.
Pakollinen pysähdys tässä kaupungissa käydessään on kahvittelut Cafe Cabriolessa. Vitriini notkuu mitä herkullisemman näköisiä ja kokoisia kakkuja. Voi sitä valinnan vaikeutta :) Tästä on tullut jo oikeastaan perinne täällä käydessä. Nämä paikat ovat ihan vierekkäin, vain puisto erottaa toisistaan, joten kaikkien helppo löytää ja molemmissa piipahtaa.

Oikein mukava reissu vaikka mukaan ei paljoa tarttunut eikä sää suosinut ulkona olemisellaan. Nyt vain kesää odottamaan että pääsee uudestaan nauttimaan ihanista laivakahviloista. Aika pysähtyy siinä katsellessa ihmisvilinää ja auringon säteiden lämmittäessä.

Kesää odotellessa <3
 Ihanaa Naistenpäivää kaikille Ihanaisille <3 - Marjut -


Ei kommentteja: