8. helmikuuta 2017

TUNNELMAA KYNTTILÄNVALOSSA

Mukavaa keskiviikkoa! 

Alkuviikon olemme ainakin täällä etelässä saaneet viettää kauniissa pakkassäässä. 
Näitä kelejä lisää ja vähemmän harmaata ja loskaa, kiitos! 

Onneksi kuitenkin harmaidenkin säiden pelastajina toimii kynttilät. Enkä nyt puhu niistä normaaleista steariinikynttilöistä vaan led-kynttilöistä. Varsinkin näin talviaikaan kynttilöitä tulee poltettua harvasen päivä, joten kyllähän niitä kuluu useita vuodessa. Vaikkakin nämä led-kynttilät ovat hinnaltaan steariinikynttilöitä arvokkaampia, ne eivät kuitenkaan pala koskaan loppuun. Nämä ikuisuuden kestävät kynttilät ovatkin todella kannattava sijoitus, varsinkin minun kaltaiselleni himokynttilänpolttajalle.
Ehkä siellä joku muukin tunnistautuu samaan ryhmään? ;)

Kynttilät tuovat tunnelmaa oli sitten keskipäivä tai pimeä ilta. En tiedä mikä siinä on, että niiden tuoma kaunis valo jotenkin rauhoittaa mieltä. Tuli on kuitenkin voimakas elementti ja sen takia olenkin suurimmaksi osaksi siirtynyt näihin mainitsemiini led-kynttilöihin. Niiden hehku on yhtä näyttävä verrattuna oikeaan liekkiin, mutta kuitenkin niin paljon turvallisempi. Puhumattakaan kynttilöiden polttamisesta sitten kun Minea kasvaa. Meillä on monia lyhtyjä lattiallakin ja ne hyvinkin helposti kuumenevat oikean kynttilän palaessa sisässä. En ole edes uskaltanut niissä kovin kauaa polttaa oikeita kynttilöitä, mutta ledien kanssa ei kuumentumisvaaraa ole.

Nämä Cobellossa* myytävät led-kynttilät tuntuvat kädessä ihan samalta kuin steariinikynttilätkin. Ne eivät siis ole sellaisia muovisia vaan verrattavissa oikeaan ja liekkikin lepattaa kauniisti. Kynttilää saa katsoa kyllä läheltä, jotta aidon ja ledin välisen eron heti huomaisi.  
Cobellon valikoimista löytyy näitä led-kynttilöitä neljässä eri värissä; valkoinen, beige/ruskea, musta ja harmaa. Niitä on saatavilla myös eri kokoisina; tuikkuina, 10cm, 12,5cm, 18cm,23cm sekä kruunukynttilöinä. Kynttilöihin voi myös hankkia niihin kuuluvan kaukosäätimen. Kaukosäätimessä on on-off asetus, 5h timer tai 4,6,8, ja 12 tunnin vaihtoehdot kynttilän päällä olemiseksi. Kaukosäädin on todella näppärä varsinkin, jos asetat kynttilät johonkin korkealle, kuten vitriinin päälle. Ei sitten tarvi edes takaisin niitä nousta sammuttamaan, riittää vain napin painallus :) 

Myös tämä näyttävä Riviera Maison hurrikaani löytyy Cobellon valikoimasta. Sisässä oleva pienempi lasi on irrotettava ja siihen voi kynttilöiden sijaan asettaa vaikka kukkia. Hurrikaanin pohjalle voi mukana tulevan hiekan tilalle laittaa kesällä esimerkiksi laittaa simpukoita tai muita koristeita. 

Käväisin viime kuussa Cobellon liikkeessä Espoossa, 
jos postaus meni ohitse niin pääset lukemaan sen tästä.

Tässä näittekin samalla ruokapöydän uuden paikan, mitäs pidätte? :) 


*yhteistyössä Cobello

- Marjut -


Ei kommentteja: