15. huhtikuuta 2017

VERHO- JA VALAISIN POHDINTAA PÄÄSIÄISEN KESKELLÄ





Heissan! 

Miten teillä on pääsiäinen sujunut? :) 

Ainakin instagramin puolella seuranneet tietävät minun verho dilemmasta. Täälläkin olen aiemmin olohuoneen verho asiasta maininnut ja jälleen olisi yhdet testattavana. Tilasin kolmet eri verhot Ellokselta ja näitä pimennysverhoja olin alunperin ajatellut makuuhuoneeseen. Ja kyllä verhot ovat vaaleanpunaiset, hurjaa vai mitä? Meillä paistaa ilta-aurinko makuuhuoneen puolelle ja huone on välillä todella valoisa Minean mennessä nukkumaan. Siksi rengasverhot olisivatkin helpommat, kun lähes joka aamu joudun nyt verhoja taiteleimaan takaisin kuosiin. En itse asiassa ole näitä verhoja vielä edes makuuhuoneeseen kokeillut, kun sain idean testata niitä olohuoneeseen (älkää välittäkö verhoja ei ole vielä silitetty :D). 

Etsin olohuoneeseen aluksi valoverhoja tai vastaavia, joista auringonsäteet tulisivat läpi kauniisti. Pimennysverhot ei olisi tullut kuuloonkaan, mutta kuinkas ollakaan ne ovatkin nyt ikkunassa. 
Mietin nyt, että a) onko väri ihan hullu? b) pimentääkö liikaa vai onko valon määrä riittävä näin? 
Tarkoitus olisi mikäli verhot meille jää niin asettelisin ne hyvin reunaan jolloin ikkunaa jäisi enemmän näkyviin. Mieluusti vaikka niin, että verhot olisi enemmän seinän päällä ja vain vähän itse ikkunan edessä. Kahdet muut verhot eivät miellyttäneet, yllättäen ;D Toiset vaaleanpunaiset verhot oli myös, mutta ne eivät olleet niin kauniin väriset ikkunassa. Ja toiset piti olla valkoiset, mutta olivatkin kellertävät! 

Aluksi ajattelin, että on aika rohkeaa laittaa vaaleanpunaiset verhot. Parin päivän aikana olenkin ehkä jopa alkanut tykkäämään niistä ja mietin niiden pitämistä. Verhoissa varsinkin on helppoa kokeilla niitä ikkunassa päivän pari ja antaa silmän tottua. Silloin tietää kannattaako ne pitää vai ei. Olenkin edelleen hieman kahden vaiheilla , joten mitäs sanotte onko hitti vai huti? 

Sitten toiseen asiaan. 
Ehkä kuvista huomasitte, että olen ottanut meidän kattovalaisimet olohuoneesta pois. Olen alusta asti ihmetellyt niiden sijoitus ratkaisuja. Kumpikaan valaisin, kun ei varsinaisesti ole pöydän päällä vaan rinnakkain samassa kohdassa molemmat. Uuden järjestyksen myötä olen alkanut kaipaamaan ruokapöydän päälle kattovalaisinta. Nyt kehitteillä onkin vetää lähempänä olevasta pistorasiasta koukun kautta valaisin pöydän päälle. Mistään liikkeestä ei yllättäin löydy tarpeeksi pitkää valmista lampun johtoa, joten täytyy koota se irto-osista. Katsotaan siis miten saadaan tämä projekti etenemään :) Mielestäni ruokatila olisi ehompi kattovalaisimen myötä. Tarkoitus olisi ainakin aluksi kokeilla katossa jo ollutta Ikean valkoista varjostinta. Katsotaan sitten miten se tilassa toimii. Luulisin, että ihan hyvin, kun on aika ilmava ja kevyt. 

Nyt toivotan teille kaikille ihanaa ja aurinkoista pääsiäisen jatkoa! 
Me lähdetään katsomaan pääsiäiskokon sytytystä Seurasaareen :) 


- Marjut -

2 kommenttia:

LED lamput | Mirka kirjoitti...

Hienoja kuvia olkkaristanne! Kattovalaisin sopisi mielestäni mainiosti ruokapöydän ylle :)

Marjut kirjoitti...

Kiitos kommentistasi :)
Valaisin on laitettu ja pian pääsette näkemään miltä se näyttää!