22. toukokuuta 2017

HUONEKALU HAAVEILUA


Heips ja kivaa alkanutta viikkoa! 

Oon salaa haaveillut meille uutta sohvaa(!). Ikean Ektorpin sohva on ihan paras löhöilysohva, mutta sen huono puoli on, että se kerää kaikki kissan karvat ja hiukset itseensä. Sohvaa pitäisi olla joka hetki imuroimassa tai pyyhkimässä siivoushanskalla, kunnes Osku tulee ja kerran käy sohvalla niin samalta näyttää taas. Alkaa siis pikkuhiljaa menemään hermo ainaiseen siivoamiseen. Sohvan päälliset alkaa olemaan pesujen jäljiltä kuluneet. Uusien päällisten hinta on jo puolet sohvan hinnasta, joten sinänsä ei houkuta. Sohva on alkanut omaan silmään näyttämään myös raskaalta ja tunkkaiselta. Niin paljon kuin oonkin siitä pitänyt olisin nyt valmis vaihtamaan uuden tilalle. J tykkää sohvasta valtavasti ja tiedänkin, että uuden hankkiminen tulee olemaan iso prosessi :D Uusi sohva saisi olla kevyemmän oloinen, mutta silti muhkea ja huoukuttaa sen syleilyyn. Jalat voisi olla kromatut tai valkoista puuta ja väri valkoinen/vaaleanharmaa/vaaleanbeige. 

Sohvapöytää oon lisäksi katsellut nykyisen tilalle ja marmorikuvoiset on mulla ykkösenä tällä hetkellä. Ne tuntuu olevan kovasti pinnalla ja niitä löytyykin nyt monesta kodista. Meillä oli aiemmin se marmorisella dc-fix muovilla päällystetty neliskulminen sohvapöytä. Pidin pöydästä kyllä, mutta sen muoto ei kuitenkaan tuntunut sopivalta. Ja onhan aina ''oikea'' marmori kauniimpi kuin muovilla päällystetty. Ox Denmarq ja by Broberg & Ridderstråle pöydät olisi ihan täydellisiä, vaikkakin molemmissa hinta hieman kirpaisee. Olisiko teillä vinkkejä marmoripöytään? 

Ektorpin nojatuoli saisi myös lähteä vaihtoon. En tiedä mikä vimma muhun on nyt iskenyt, kun tuntuu, että kaikki huonekalut on käyny niin raskaaksi?! Onko muita joista tuntuu samalta? 
Nojatuolin tilalle voisi tulla lepakkotuoli, johon saisi talven tullen laittaa pehmoisen taljan päälle. Jostain syystä myös muoviset tuolit, kuten Kartell tai Calligaris houkuttaisi kanssa. Ne olisi tosi ilmavat ja kevyet. Niitä voisi ajatella myös terassille pöydän kaveriksi. Kartellin pöydät olisi muuten kauniit meille yöpöytinä, taidanpa jäädä miettimään.. 

Tässä suosikkini! 


1. Söderholm / Ikea 2. Ox Denmarq / Room21 3. Pampa Marisola / Stockmann 4. Martin / Huonekalutukku 5. Tati Sofatable / Asplund Store 6. Diva / Isku

Jostain syystä sirommat ja ilmavammat huonekalut iskee tällä hetkellä isosti kirjoittaneelle!
Katsotaan missä aikataulussa saadaan vaihdoksia tehtyä :) 

Nyt hyvää yötä! 

Marjut 



3 kommenttia:

Mari kirjoitti...

https://www.finsoffat.fi/tuote/kulmasohva/
Suosittelen tutustumaan! Kotimaiset ja laadukkaat.

Anonyymi kirjoitti...

Ikean söderhamn on hyvän näköinen, ilmava ja kevyt malli. Istuinmukavuus oli kuitenkin pettymys kun kävin ikeassa koeistumassa sohvaa. Lisäksi mietitytti kun selkänojan tyynyissä on iso rako. Jos sohvalla enemmän porukkaa niin joku joutuu istumaan kohdalla jossa ei ole tyynyä selkänojassa?? Päädyinkin sitten hankkimaan muun sohvan kotiimme.

Jenni S. Big mamas home kirjoitti...

Oi, tuo Iskun Diva näyttää kivalta.