6. toukokuuta 2017

MINEA TÄNÄÄN 7KK


Tuntuu uskomattomalta, että meidän pieni on jo 7 kuukautta! 
En voi edelleenkään muuta kuin ihmetellä miten nopeasti aika voikaan kulua. Kaikki hetket tähän saakka on taltioitu tiukasti muistiin. Niitä ei kuulemma sitten ajan saatossa enää oikein muista, näin olen kuullut. Täytyy siis muistella mahdollisimman paljon vauva-aikaa, jotta ne eivät unohdu vuosien kuluessa. No mutta mitä meidän Minealle siis kuuluukaan <3 

Ryömintä. Ensimmäinen kerta tapahtui viime sunnuntaina, kun hän ensi kertaa ryömi ihan kunnolla. Aiemmin se on ollut lähinnä kurottelua ja muistuttanut hyljettä :) Nyt mennään jo hyvää vauhtia ja siitä se vain kiihtyy.  Pitää olla kyllä vähän väliä katsomassa missä neiti menee. Täytyy katsoa pitääkö jotain kynttiläjuttuja siirtää, kun nehän tietysti tuntuu kiinnostavan. Hän osaa mennä myös konttausasentoon ja siinä pumppaa eestaas, saa nähdä koska hoksaa kontata :D Pöydän alla oleskelu on lempipuuhaa ja sielä tulikin eka mustelma, kun pöydän jalka olikin liian lähellä :(Muutenkin mahallaan oleminen on lempipuuhaa eikä selällään haluta olla sekuntiakaan.

Hampaita. Alhalle eteen on kaksi hammasta tullut hieman ikenestä läpi ja niitä tuntuukin kutittavan. Kovasti pitää kaikkea jäytää niin puruleluja kuin syöttötuoliakin :D Ylhäälle näyttäisi olevan myös tulossa, mutta ne vasta pilkottavat ikenen sisältä. Hän ei kuitenkaan ole tähän mennessä ollut mitenkään itkuinen tai valittanut hampaiden tuloa. Hyvä niin!

Luonne. Päivä päivältä opimme tuntemaaa hänet paremmin. Mineaa kuvaa adjektiivit;  positiivinen, aktiivinen, pitkäpinnainen, mietiskelijä, rauhallinen, sopeutuvainen, tarkkasilmäinen, sosiaalinen ja hassuttelija. 
Syöminen. Hetki sitten mietin jo onko jotain vikana, kun neiti ei suostunut avaamaan suutaan syödessä. Piti todella tehdä töitä, että edes muutama lusikan kärki meni suuhun. Pari viikkoa sitten hän yhtäkkiä avasikin itse suun ilman mitään ilmeilyä. Ei se vieläkään joka kerta mene ihan putkeen, mutta koko ajan paremmin. Maissinaksut, luumu ja pasta-parsakaali ovat Minskun suosikkeja. Ostettiin myös tällä viikolla sellainen tutti johon saa verkon sisälle esim. banaania tai avokadoa. Siitä on sitten helppo maistella makuja imemällä. Loistava keksintö! 

Sukeltaminen. Hän sukelsi eilen ensi kertaa! Hitsi miten paljon jännitti, tai ainakin äitiä. Kaksi kertaa sukellettiin lyhyt pätkä ohjaajan avustamana. Minea ei ollut moksiskaan pintaan tulon jälkeen. Olemme hänestä niin ylpeitä <3 J tokaisikin, että ''Noniin voidaan lopettaa tää uinti, nyt on sukellettu :D''. Ehkä me kuitenkin vielä jatketaan ;) Paikan päällä oli myös kuvaaja ja saatiin vedenalaisia kuvia sukelluksesta. Vitsi miten upeita kuvia saatiin <3

Kasvu. 7 kk neuvolaa ei ole erikseen vaan vasta sitten ensi kuussa kuullaan tarkat mitat. Ainakin tuntuu, että painoa on tullut. Vaatteissa sen huomaa, kun koko ajan vain vaihdetaan isompaan kokoon. Nyt käytössä on koko 68cm. 

Kokeilunhalu. Kaikki kiinnostaa TODELLA paljon! Kaikki mikä tarttuu käteen lähtee mukaan. Kaikki myöskin menee suuhun. Hän tarkkailee välillä kovasti ja koittaa kurkkia, jos jotain ei näe mikä kiinnostaa. Ihmeteltävää riittää ihan joka hetki!

 


Istuminen. Vielä hän ei varsinaisesti osaa istua, mutta pieniä hetkiä ollaan kokeiltu. Sukathan siinä ekana lähtee jalasta :D Syöttötuoliin itäisi hankkia istuinosa, kun syömisen ajan siinä voisi siiinä jo olla. 

Nukkuminen. Hän menee nukkumaan noin klo 20 aikaan ja herää yleensä 6-6.30 välillä. Huh :D Yön aikana hän yleensä syö kaksi kertaa klo 23-00 ja klo 03-04 välillä. Nukkuu todella hyvin joko omassa tai meidän sängyssä <3 Jotenkin sitä ei malttaisi häntä laittaa omaan sänkyyn, kun on ensin meidän sänkyyn nukahtanut. Siihen on niin ihana mennä viereen kuuntelemaan pientä kuorsausta :) Vaihdettiin juuri isompi pinnis takaisin makkariin, kun pelättiin, että tippuu pienestä sängystä. Päiväunia menee päivästä riippuen yhdestä kolmeen. Hän kirjaimellisesti nukkuu pystyyn lähes poikkeuksetta yösyönnin jälkeen.Hän nukkuun myös mielellään mahalleen, miten söpöltä toinen voikaan näyttää? Kaiken kaikkiaan itse saa kyllä nukuttua todella hyvin.

Keinuminen. Oltiin ensimmäista kertaa puistossa keinumassa ja vitsi se oli hänestä kivaa! Jalat vispasi ja suu oli hymyssä <3 Laskettiin myös äitin sylissä liukumäkeä hurjaa kyytiä :)

Seisominen. Hän seisoo itsekseen tukea vasten joitain sekunteja. Tuettuna hän seisoisi vaikka kuinka kauan ja on siitä ihan innoissaan!Takki Housut HM / Pipo Tuubihuivi Baby Boom* / Kengät KappAhl / nimitutti Raskauskeiju*


Meillä siis kaikki oikein hyvin ja joka päivä opitaan jotain uutta<3 

*yhteistyössä

terveisin,

Minean onnelliset ja ylpeät vanhemmat

ps. Huomenna pääsette kurkkaamaan hieman Minean vaatekaapin sisältöön!


Ei kommentteja: